torstai 28. helmikuuta 2013

Kaisalla!

Menin taas tänään Kaisalle. Tarkoitus oli myös mennä keskiviikkona, mutta meille tulikin muuta menoa niin se jäi sitten välistä. Kuitenkin pääsin edes torstaina niille. Ulla kysy multa et haluunko mennä tunnille, mutta menin vaan hoitelemaan heppoja :)

Kaisalle menin joskus neljältä. Kaisalla oli tunti viidestä kuuteen, mutta sitä tuntii ennen oltiin sisällä ja sytötiin ja juotiin kaakaoo. Sitten joskus puol viisi, lähdettiin talliin. Kaisa oli toivonu viime kerralla  sitä Bunnyä, eli Bania. Tallissa sitten selvisikin että Kaisa sai Banin, vaikka epäili ettei sais.

Bani.
Haettiin Bani sisälle, ja ruvettiin harjailemaan. Autoin siinä samalla niitä muitakin jotka oli tulossa samalle tunnille.
Bani ravas meidän luokse ku huudettiin sen nimee♥


Sitte Kaisa menikin jo kentälle. Niillä oli taas western tunti, elikkä kaikkii lännenratsastus juttuja teki.
Mut siis kyl ne teki tunnilvaan jotain peruutuksia jostain töttöröiden vierestä ja puomeja ym..Otin myös muistakin hevosista tunnilla kuvia.
Kauski
Ruska


Laukoista en ottanut kun videoo ni ei oo kuvia sitten. Kun Kaisan tunti loppu, taluteltiin viel Banii kentällä. Sitten talliin, harjaus, kamat pois ja sitten ulos viel touhuumaan.

Niiden vuohi Kerppu

ja myös niil on kani Brenda.

Mentiin sisälle viel syömään. Sitten takasin ulos, ja siel me tehtiin iltatallii ja kaikkee muuta. Otin taas hirveesti kuvia, ni tässä nytten viel lisää ihan muutama vain.


Alma
Polle

Candy
Kerppu :D
Iltatallissa, me vietiin heppoi ulos ja lakastiin vähän tallii. Päästettiin Polle ja Reiska vapaaks, ja ne osas mennä ihan oikeesee paikkaa, siirtotalliin siis. Siirtotallis oli tänää ekaa kertaa hevosii, Almaki piti viedä sinne, mut sit vaihdettii Ruska siirtotallii, ja Alma sai mennä tallii ihan omaan pikku karsinaansa :)

Oltais haluttu ridaa viel ennen Kaisan tuntii, mutku ei oltais ehitty ja muutenki yhet Laura ja Riina oli niil, ni ei sit viittinny jättää niit sinne..

Mulle selvis vasta tänää sittenkin, että Alma onkin 5v.. mä sekotin sen Polleen, et ois ollu 23v.. mut ei ku 5v!! siks oonki miettiny et onko jo niin vanha tuo Alma ettei sil voi ratsastaa :DD Kaisa on ollu ainoo joka nyt on Almalla menny.

 Me suunniteltiin et meen joskus niille koko viikonlopuks, sit tulee postausta ja mennää varmaa Reiskalki :)) Se on se 5v koulutusvaihees oleva issikka. Ja pellol varmaa issikoil ja Almalla ja Pollella. Niil ei voi varmaa ehkä mennä ku 20min..

Kun Polle on 28v ja Alma 5v. Ja Polle jätetty eläkkeelle jo tavallaan, mutta kyllä sillä voi mennä ainaki käyntii ja ehkä vähän ravia. Mut Almasta en tiie et miks sillä ei voi mennä kauheen kauaa.. vaikka kyl se jaksais, ku Kaisaki sano ja on itte menny sillä.

Yläpuolel oleva kuva on sit läpäl tehty :D mä tein sen nopee jollai huonolla piZapilla, ja tuo on sit sitä tulevaisuutta ku joskus meen sitte noil Pollel ja Almal XD huomen lähetää takas sysmää ja matkalla käydää hakee mulle uus objektiivi!! Jee mut siitä teen erikseen postauksen :) ja sitte lauantaina on tunti... mutta mä toivon et aika hurahtaa ja pääsen taas Kaisalle ♥! :)

tiistai 26. helmikuuta 2013

Vaarantila


Moi! Elikkäs mun äiti oli jo muutama viikko sitten sopinut Ullan kanssa että mentäisiin niille tiistaina 26.2. ratsastelemaan. Tästä linkistä Ullan ja Kaisan "esittely" postaukseen. Tänään minä ja äiti ajettiin kohti Vaarantilaa. Vaarantilaa, sanon yleensä Kaisan talli, ihan siksi koska Kaisa on hyvä kaverini ja heidän perhe omistaa tallin.

Kaisan talli on meidän lopen kodista 5km, eli ei kauheen pitkä matka autolla. Joskus ollaan ratsastettu Kaisan hepoilla meille kotiin kahvittelemaan, tai Kaisa on äitinsä Ullankanssa ratsastanu meille moikkaamaan ja hevoset jätetty tarhaan pihalle, kun vielä semmoine oli pihassa.
minä (takana) ja kaisa (edessä)

Yläpuolella oleva kuva onotettu keväällä 2009. Mä olin kait sillon eskarissa tai jotain. Kaisa oli sillon varmaan 6, ja mä 7. Ollaan lähössä maastoon minä ja Kaisa niiden islanninhevosella Gáskilla, joka asustaa edelleen Kaisal :)

Kaisankans mulla on ollu aina hyvii muistoi. jo ihan pienestä pitäen :). Menin aina välillä koulun / eskarin jälkeen Kaisalle. Siellä sitten touhuttiin tallissa tai ihan muutenvaan pihassa leikittiin.

Kaisan (vas) kanssa hevostapahtumassa. 


Mutta siis saavuttiin Kaisalle. Mentiin sit heti tervehtii ja näin. Mentiin talliin ja vietiin kypärät sinne. Mietittiin sit kellä haluttais mennä. Mä halusin Ruskan, koska mä menin sil viimeksi, ja en yleensä mee silku meen vaa Gáskilla eli tutummin Kauskilla.

Mentiin hakee heppoja, ennen sitä mentiin kattoo niiden uutta siirtotallii. Kun ne tarttee vähän enemmän karsinoita, kun niille on tullu nyt neljä hevosta lisää, jotka on yhen Iitun, joka on western tuntien pitäjä, ja pitää siis Kaisal aina välil tunteja.

Mentiin sit hakee heppoja. Kateltiin niitä uusia polleja siinä samalla kun oli samas pihatos, ja ne oli tosi kilttejä! :)

Otin sitten Ruskan kiinni ja minä ja Kaisa lähettii jo tallii ku se otti Kauskin.


Mä teen nytten tähän väliin niiden heppojen esittelyn, eli siis kuvan alapuolella oleva teksti kertoo siitä kuka on kuvassa.


                                                                 ^^
  • Gáski frá Hólmi = Kauski. Islanninhevonen ja säkää varmaan 136cm. Ikä 22.
^^
  • Röskva frá Fageräng = Ruska. Islanninhevonen, säkää 134cm (arviolta). Ikä 23.

^^
  • Reynir frá Fjallabáe = Reiska. Islanninhevonen, säkää 132cm. Ikä 5v.
^^
  • Eleganten = Eki. Pohjoisruotsin työhevonen. Säkä noin 160cm. Ikä 10v.

^^
  • Polle. Islanninhevosen ja shetlanninponin risteytys. Säkä 130cm. Ikä 23v.
^
^^

  • Alma. Shetlanninponi. Säkä 100cm. Ikä 16v.
^^

  •  Candy = Kändi. Paint. Säkä 150cm (arviolta). Ikä 12v.
^^
  •  Bunny = Bani. Rotua en muista! 150cm (arviolta). Ikä 12v.

Siinä olivat siis tällä hetkellä tallilla asuvat hevoset / ponit. Toivottavasti tajusitte, että kuvan alla on aina tietoa hevosesta. Mutta siis asiaan. Oltiin maastossa ja mä siis sain Ruskan. Tallissa laitettiin satulat ja mun ja kaisan poneille bootsit. Ruskalla oli semmosset tosi kivat bootsit. Ne oli just  tän näköset : 

Ne oli pinkit, niinkun kuvasta näkeekin. Mun äiti meni siis tuolla Kändillä, (eli tokavika kuva) ja Ulla Ekillä (neljäs kuva Kauskista lähtien). Me laukattiin ihan sikana maastossa. Me mentiin semmosta vauhtia, etten mä voi selittää kuinka lujaa mentiin. Varmaan tuli ehkä joku kiitolaukka askel siinä välissä. Kuulostaa aika hurjalta, mutta tarkoitus ei ollutkaan laukata hevosiamme "loppuun".

tallikissa Hyrrä.
Alussa mentiin ihan minä ja Kaisa edellä. Mutta sitten laukoissa laitettiin Kändi ja Eki kärkeen. Välillä mä ja Kaisa saatiin laukata ihan omia matkojamme, koska jouduttiin etsiä Ekin tippunuttu bootsia.

 Ekin bootsi siis tippu matkalla, mutta ei ollutkun yhden laukkamutkan ja laukkapätkän päässä, ja minä ja Kaisa saatiin laukata hepoil hakemaan se.

Ravattiin vähän lumihangessa, ja mä opin yhdenohjan pysäytyksen, vaikken sitä matkalla tarttennutkaan.

Kun oltiin melkee tallilla, mä ja Kaisa mentiin viel joku muistaakseni "jyrkän mutkan lenkki". Se ei ollut ku ehkä alle kilsan. Mentiinvaa käyntii ja vähän loppu raveja.

Saavuttiin sit tallille ja otettiin kamat pois. Harjattiin ja loimet niskaan. Sit otettiin Kaisankans viel kuvia hepoista. Mentiin sit vähän tarhaan leikkii heppojen kaa ja tehtiin myös vähän kaikkee niiden siirtotallis.

Kaisa otti yhest karsinasta ylhäältäpäin.


Reiska ja Eki

Kaisa ja Ekisiirtotalli, vielä hieman rakennus vaiheessa

mä ja kändi


Kaisa ja bani
Me sit viel tehtiin kaikkee ton lisäks mitä kerroin. Käytiin myös syömäs sisäl. Sit mua tultiin hakee joskus kasin maissa kotiin, kun äiti lähti jo sen maaston jälkee kotii. Mä meen ehkä viel tortstaina Kaisalle tai huomenna.. 
Meidän piti viel touhuta Reiskankaa jotain, ku seki on koulutus vaihees, mut Kaisa on ratsastanu sil jo. Me ei sit tehty senkaa mitää :D
Mä en nyt tähän postaukseen kerro mitään muuta kun Kaista ja näin. Voisin viel laittaa pari kuvaa niiden tallista ja talli ympäristöstä :)

Kaisa asuu tuol

kenttä ja takana laitumet ja siirtotalli + pari katosta


talli ulkooltapäin
yks katos

siirtotallin rakennusvaihe

yhestä kohtaa tallia, jatkuisi vielä tuosta kulman takaa

Tässä vielä kerran linkki Vaarantilan kotisivuille : Vaarantila

Millanen postaus tää oli, kun kerronkin ihan eri tallista ja eri hevosista ? :) kuviakin oli nyt hyvin paljon, mutta parempi sekin on :)

lauantai 23. helmikuuta 2013

hiihtoloma!

Eilen alko hiihtis :) En malta oottaa mitä kaikkee voin sitte tehä lomalla..! pari suunnitelmaa aineki on jo ja niistä oon varma et toteutuu, nimittäin ainaki ratsastus :)
Eilen koulun jälkeen menin mun kaverille. Olin sielä yötä. Keskiviikkonaki olin kattomas sen ratsastustuntia Helmihaan ratsastuskoululla.

Tänään lauantaina mulla oli tunti taas normaalisti. Viime kerrat on jäänyt pois, koska on ollut, synttäreitä, lopelle lähtöä.. tai muuta sellasta, mutta nyt sit vihdoin taas pääsin!

Mun täti vei mut joskus kahden maissa tallille. Olin siin ulkona ja otin hevosista kuvia.Sit mun äiti tuli maastosta. Kun oli ollu asiakkaiden kans jo jonkin aikaa. Äiti tuli hakee munkans Vuokkoo, kun sillä menin tunnilla. Harjailin Vuokkoo jo jonkin aikaa ku Hanna sitte tuliki jo tallille ja kaikki muutkin tuntilaiset. Mun tunti oli siirretty yhelle aikuisten tunnille, kun mun tunnille ei ois tullu muuten ketää..

Sit mentiin kentälle ja menin ilmansatulaa. Alkuverkassa tehtiin jo kaikkii taivutteluja ja asetuksia, niin että piti asettaa aina ulos päin. Päätyyn pääty-ympyrät ja niissä asetettiin normaalisti, mutta uralla aina pois päin.

Ravissa samaa hommaa ja sit vähän kiemura uraa.
Kun oli laukkojen aika, laukattiinvaan laukassa ympyröitä ja suoraa uraa pitkin.

Tehtiin myös sellaista tehtävää että, lyhyet sivut ravissa, kulmassa käynti. Asetus ulospäin ja sitten siitä piti heti nostaa laukka. Laukattiin ainakin puolikierrosta.

Tehtiin sitä tehtävää paljon ja se oli tosi kivaa. Välillä meni vähän hermot kun ei onnistunu.. :// mut eihän se oo tarkotuskaan, et heti pitäis mennä täydellisesti, kun vielä opetellaan :))Mä en nyt muuta osaa kertookkaan, mutta tässä tämmönen :)) huomenna lähetään kait lopelle.. sielä mä oon sitten jonkin aikaa. Siinä välissä saattaa tulla jotain pikku postausta. ;)