lauantai 23. helmikuuta 2013

hiihtoloma!

Eilen alko hiihtis :) En malta oottaa mitä kaikkee voin sitte tehä lomalla..! pari suunnitelmaa aineki on jo ja niistä oon varma et toteutuu, nimittäin ainaki ratsastus :)
Eilen koulun jälkeen menin mun kaverille. Olin sielä yötä. Keskiviikkonaki olin kattomas sen ratsastustuntia Helmihaan ratsastuskoululla.

Tänään lauantaina mulla oli tunti taas normaalisti. Viime kerrat on jäänyt pois, koska on ollut, synttäreitä, lopelle lähtöä.. tai muuta sellasta, mutta nyt sit vihdoin taas pääsin!

Mun täti vei mut joskus kahden maissa tallille. Olin siin ulkona ja otin hevosista kuvia.Sit mun äiti tuli maastosta. Kun oli ollu asiakkaiden kans jo jonkin aikaa. Äiti tuli hakee munkans Vuokkoo, kun sillä menin tunnilla. Harjailin Vuokkoo jo jonkin aikaa ku Hanna sitte tuliki jo tallille ja kaikki muutkin tuntilaiset. Mun tunti oli siirretty yhelle aikuisten tunnille, kun mun tunnille ei ois tullu muuten ketää..

Sit mentiin kentälle ja menin ilmansatulaa. Alkuverkassa tehtiin jo kaikkii taivutteluja ja asetuksia, niin että piti asettaa aina ulos päin. Päätyyn pääty-ympyrät ja niissä asetettiin normaalisti, mutta uralla aina pois päin.

Ravissa samaa hommaa ja sit vähän kiemura uraa.
Kun oli laukkojen aika, laukattiinvaan laukassa ympyröitä ja suoraa uraa pitkin.

Tehtiin myös sellaista tehtävää että, lyhyet sivut ravissa, kulmassa käynti. Asetus ulospäin ja sitten siitä piti heti nostaa laukka. Laukattiin ainakin puolikierrosta.

Tehtiin sitä tehtävää paljon ja se oli tosi kivaa. Välillä meni vähän hermot kun ei onnistunu.. :// mut eihän se oo tarkotuskaan, et heti pitäis mennä täydellisesti, kun vielä opetellaan :))Mä en nyt muuta osaa kertookkaan, mutta tässä tämmönen :)) huomenna lähetään kait lopelle.. sielä mä oon sitten jonkin aikaa. Siinä välissä saattaa tulla jotain pikku postausta. ;)tiistai 19. helmikuuta 2013

"paljon" kaikkee

Moi! nyt on ollu taas vähän taukoa, koska on ollu niin paljon kaikkee.. ja sitkun on ollut mahdollisuus kirjoittaa, ei oo asiaa tai ei jaksa :D

Mut mä vähän nyt kerron mun viikosta ja viikonlopusta: Perjantaina kävin muistaakseni tallilla, mutten oikee mitään tehnyt vaan lähettii kotii.
 Illalla meidän serkut tuli meille, eli taas Topi ja Siiri. Lauantaina menin Sannin yökylä synttäreille :) siellä mä olin sunnuntaihi asti. Sanni oli saanut sen vanhemmilta lahjaksi Canonin eos 1100d:n ! :) nyt saatin hyviä kuvia sannin järkkärillä, kun oma ei ollut mukana.

mä ja sanni♥
muokattu 
mä ja sannin koira dooris :)
muokattu
vasemmalta lähtien: aino, tiia, sanni sofia ja minä :)
muokattu
kun äiti tuli hakee mut sitten joskus yheltä, mentiin kotiin. Kotona kävin konella ja tein paljon kaiken näköstä. Illalla kävin potkukelkkailemassa ja leikin Pepinkaa. Miedän piti tehä iltatalli, mut ei tehtykkää.


Eilen maanantaina menin ihan tallille, mutta en halunut sielä olla... syy oli se, koska koulussa oli vähän huono päivä, ja äiti ei tiennyt että piti pitää vielä kaksi tuntiakin, yhden Jennin eli tunnin open sairastumisen vuoksi. Siksi äiti ei ottanut edes talli vaatteita mulle. Koulussa väsytti ja tuli paljon läksyä. Enkä halunnut olla kouluvaatteissa tallilla, se on jotenkin hermostuttavaa..

Tänään oli tunti, ja menin Arskalla! :) Mulla oli enään just jotain 20 min. aikaa hakee Arska ja harjata se ja kaikkee, ku meillä vähän tuo lähtö kesti.. D: mutta loppujen lopuksi siinä kävikin niin että olin ekana kentällä ;)

Tunnilla mentiin vähän takaosa-käännöksiä (entie kirjoitinko oikein) ja kaikkee muuta semmossia taivutuksia yms. Ne meni nätisti. Välillä Arska vaihteli laukkoja. Alussa kun laukkailtiin ekoja kertoja, Arskaa oli tosi vaikee pyytää eteenpäin. Se oli jotenkin kankeeta.. kyllä se siitä sitten alkoi ns. toimimaan, sitten kaikki meni todella hyvin :)

Mä nyt en osaa selittää miten me sitä tehtävää mentiin ja näin, mutta mun on helpompi kertoa että hyvin meni ;D
Laitan pari kuvaa tähän, ja pari sellaista kuvaa missä Arska pukittaa.. ne on pysäytetty videolta, mut en osannu ihan oikeesee aikaa pysäyttää sitä ni se nyt sit on vähän semmonen :arskaa hoitamassa
Pari kuvaa vielä ennen tallille lähtöä :


mun mielestä nyt tuli kyllä toodella paljon kuvia! kuinkahan monta tässäkin on ? :)
mutta tässä seuraa kysymys: tykkäättekö enemmän postauksista,joissa on paljon kuvia kuin nyt?
vai tykkäättekö postauksista, joissa on 3-6 kuvaa vähintään ?
vastatkaa komentilla! :)) ehkä joskus tulee tuostakin kysymys, ja sitten klikkaatte valintaanne :)

torstai 14. helmikuuta 2013

ystävänpäivä ratsastuksia ja maastoilua

Tänään siis ystävänpäivä ! :) Koulussa ei tehty muutakun halailtiin toisia ja tehtiin jotain herkkuja.. :D
Mutta EILISEEN! eilen meidän hyvät tutut tuli käymään meillä. Kun tulin koulusta tallille ne oli jo oottamassa äidin kanssa toimistossa. Vaihettiin vaatteet ja sit mentiin hakee ponei, kun lähettiin maastoon. Mä menin Yndillä,mun äiti Sneplalla, Ulla Stakurilla ja Kaisa Vuokolla. Ulla on siis Kaisan äiti ja Kaisa on jotain 9v. Maastossa mentiin paljon lumihangessa.
 Ainaku jonnekki auratulle tielle päästiin,laukkailtiin. Välillä sielä lumessakin pysty ravaa tai jotaki.
Aina ku tuli joku mutka ja muut laukkas jo eellä ja mä Yndinkans vähän perällä ni sit Yndi otti aina kauheen spurtin ja sit sitä mentiin ;D
Vanha kuva, minä ja yndi

Illalla syötiinvaa kaikkii herkkui ja semmosssii :)

 TÄNÄÄN Koulusta Sarin kanssa tallille ja alotettiin heti kuvaamaan videpostausta, joka tulee sittenkun tulee. Sari lähti maastoon ja mä nyt tein jotai.. sit hain Arskan ja kun sari tuli lähettiin maastoon. Arska oli taas vauhti tuulella .. :DD pää oli koko ajan jalkojen välissä.. :D

Mut menin kentälle vielä hetkeks jos liika energia lähtis mut eise sit suostunu ku ois halunu kavereiden perää lähtee siel kentällä, mut muuten hyvin, ja kuvii ei tullu ku videoita vaan.. ja nekin videpostaukseen!

Kuvasin sit Sarii ku sillä oli tunti, mut nyt vähän kuvii tähän loppuun
tiistai 12. helmikuuta 2013

puomeja

Tunnilla tänään mentiin puomeja. Ratsuks Arskan, ja se meni kyllä mahtavasti! Ilman satulaa ja ilman suitsia menin, mutta kuitenkin niiin hienosti ettääh :) opeltaki tuli kehuu hienosta ja rauhallisesta ravista tai laukasta, ym..

Alussa Hanna laitto ihan vaan sinne vähän urasta poispäin kaks puomit siihen niin ja ne piti ylittää eka ravissa. Mentiin molempiin suuntiin ja sitten niiden jälkeen nostettiin laukka, ja laukattiin niin kauan uraa pitkin, et ehti puomit ravissa.
 Siinä hetki käyntiä ja Hanna otti toisen puomin pois niin et siinä oli vain yks puomi. Oli siis näin : laukassa, puomi.. 6 laukka-askelta (arskalla).. puomi--> + näin edespäin :) ja ne meni vauhdikkaasti mutta hienosti. Laukan jälkeen ei jäänyt touhottamaan ravia, vaan meni nätisti.


Tehtiin vähän ajan päästä niin että : puomi--> voltti ennen toista puomia--> voltilla on puomi ja se pitää ylittää--> sitten voltin jälkeen se toinen puomi.. Tuo tehtiin siis ravissa. Laukassa sama juttu mutta : puomi ravissa--> voltti ravissa--> kun voltti loppuu--> laukka--> viimeinen puomi laukassa ja sitten laukattiin toisen pitkän sivun puoleenväliin vähän ylitse. Ei sillä ollut niin väliä.

Arskasta oli kivaa semmonen tehtävä, vaikka välillä sitä ärsytti kääntyä voltille, kun olisi halunut jatkaa suoraan laukassa puomin ylitse ;)
©: Sari nää kuvat :)

Lopus laukattiin kenttä kerran ympäri ja se oli sit siinä. Mut mä oon niin onnellinen ku Arska meni niin nätisti ! :))♥ Huomenna meen maastoon ku meidän tutut tulee käymää meillä täälä. Siitä sitten ehkä vasta torstaina, ku sillon meen taas sarinkans maastoo ;)

maanantai 11. helmikuuta 2013

haaste

                                                             Säännöt
                                        
1. Kiitä haastajaasi ja linkkaa hänet postaukseesi.
2. Vastaa haastajan 10 kysymykseen.
3. Keksi 10 uutta kysymystä.
4. Haasta 10 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.

   kiitos haasteestaJonnalle! :)                                                                         

1. Miksi aloitit pitämään blogia?- koska se vaikutti niin kivalta
2. Millaisia blogeja luet?- hevos ja lifestyle
3. Millaista musiikkia kuuntelet?- vähän kaikkee..
4. Pidätkö valokuvaamisesta?- juuu
5. Pidätkö laskettelusta?- jotenki joo
6. Mikä kamera sulla on?- NikonD3100
7. Onko sinulla lemmikkejä?- onon :)
8. Haluaisitko lomalle ulkomaille? Mihin?- en oikeen tiie
9. Mikä sun keskiarvo on?- 8
10. Lempiväri?- turkoosi

kysymykset haastetuille:

1. Kauan olet kirjoittanut blogia ?
2. Mitä harrastat ?
4. Pidätkö eläimistä ?
5. Missä maissa olet käynyt ?
6. Tykkäätkö haasteista ?
7.Kesä vai talvi ?
8. Käytkö bloggerissa päivittäin ?
9. Kirjoitatko kavereistasi blogiisi ?
10. Mitä mieltä olit kun huomasit että sinut haastettiin ?

haastan : 

Bon Bon ( ei oikeasti alle 200 lukijaa)
Voitto kotiin ( ei oikeasti alle 200 lukijaa)
en nyt keksinyt muitakaan haastettavia..

pikapostaus

Tässä nyt vaan tämmöinen pikainen postaus mun viikonlopusta.

Perjantaina lähettiin ajaa suoraan mun koulun jälkeen lopelle. Matkal me käytiin siel lahden karismassa, ja sieltä matkaan mukaan tuli nää kahet kengät :


Nää on karisman mekasta :)Perjantai iltana mä en tehny oikee mitää.. kävin muistaakseni pihalla nopsaa.

Lauantaina aamulla kävin koneella ja aattelin että kirjottaisin blogiin mutten kirjottanu. Olin ulkona ja kävin mummilla. Ulkona otin paljon kuvia. Eläimet oli ihan lumen peitossa,kun sato ihan perjantaista asti luntavaan yötä päivää..

Ku tulin mummilta, väsäsin pepistä ja donnasta videon : 
Menin taas ulos ja olin sielä viel tosi kauan....

Illalla webbasin Sarin kanssa varmaan yli kolmetuntia! :D Käykää katsomassa Sarinkin blogi!

Tehtiin samalla bannereita, kun sari opetti mua miten Gimppiä käyttää.. kun en osanu vielä, mutta nyt osaan :) ja bannerit vaihtu illan/yön aikana tosi monesti !
Me lopetettiin Sarinkans webbailu joskus jotain vailla kakstoista ;) ei väsyttäny yhtään, mut oli kuitenkin pakko lopettaa..

Sunnuntaina ku olin heränny menin taas mummille,koska meiltä mummille ei oo pitkä matka.. ehkä just joku alle 500m, ni kävellen menee kyllä nopeesti ja helposti.

Mummilla mä kattelin vähän aikaa objektiiveja, ku mun vaari tuli sihen kattoo et mitä mä katon. Vaari kysy paljon valokuvauksesta. Vaari sano että voi käydä ostamassa mulle uuden objektiivin kun se menee seuraavan kerran hyvinkäälle :) toivottavasti pian :DD
Kävin viel hiihtämässä joskus viiden aikoihin.

Illalla webbailtiin taas Sarinkans hetki, mut ei kauaa ku piti lopettaa. Kävin myös ottaa mun veljen moposta kuvia.
Tämmönen mun viikonlopusta, huomenna tunnille! Jee :)

torstai 7. helmikuuta 2013

maastoilua

Menin tänään tallille suoraan koulusta. Starhillii oli tullu pari harjottelijaa ni ne otti varsoja ja harjaili niitä ja mun piti kuvata ku päästettiin ne vapaaks kentälle ja ym. :) Kuvia tuli paljon, mut videoita enemmän ja en jaksanu pysäyttää niitä kaikkia kuvia videoista, mutta otin mä pari kuvaakin iha että  tässä nyt muutama kuva stten :)
Aurum ja Adamas 
Haettiin myös Aada ja Vuokko sekä pienimmätkin ja ihan kaikki sinne kentälle
! sielä oli kyllä ruuhkaa :D Rasmus ei kyllä kentällä ollu eikä Aurum ja Adamas.
Sari tuli sit kolmen bussilla ja lähettiin maastoon Arskalla sillee et Sari talutti mua :) Arskasta oli kyllä tosi kiva olla maastossa :)) laukoissa se teki semmossii iloisii hyppyjä ja pärskähdyksiä. Sari juoksi vierellä ja yritti pysyä mukana vauhdissa :D

Kuvia ei nyt tullu mistään askellajista muustaku käynnistä ja sillee mut ainakin sain uusia kuvia :)) ettei vanhoja tartte laittaa ku neki kaikki kohta laitettu tänne ://

Maasto oli kiva, ja sovittiin Sarinkaa et joka torstai mennää taas tälläi Arskalla maastoo ;)
Sarilla oli tunti ja kuvailin sitä, sit mulla ja äidillä oli iltatalli, mut meitä autto yks niist harjottelijoista :)